Specialisten

Mirror Interieurontwerp helpt je met een verrassend en gedetailleerd interieurontwerp

“Goed luisteren, out-of-the-box denken, de klant centraal stellen en samen het ontdekkingsproces ingaan. Met als eindresultaat een verrassend interieurontwerp waar je helemaal tevreden mee bent.” Zo vat Irene Haaksema samen waar het om draait bij Mirror Interieurontwerp. Als interieurontwerper denkt ze tot in de kleinste details mee over een interieur dat je nóg meer sfeer en thuisgevoel geeft.

Want dat laatste hoort ze vaak als mensen bij haar aankloppen voor advies: “Of het nu om een bestaande woning of een nieuwbouwhuis gaat, mensen vinden het vaak moeilijk om die extra ‘touch’ aan te brengen. Dat is de belangrijkste functie van mijn werk: iets extra’s toevoegen waar ze zelf niet op zouden komen. Vaak kom ik aan de hand van de informatie die ik heb gekregen met een verrassende toevoeging, met name op kleurgebied, maar ook met bepaalde meubelen. Mensen houden het vaak vrij ‘basic’, maar van mij mag het wel iets meer sprankelen. Natuurlijk doe ik dat altijd met de klant in het achterhoofd: ik maak een inschatting, maar uiteindelijk bepalen zij.


Interieur Vakprijs

Irene startte in 2020 met Mirror Interieurontwerp, maar de drijfveer om zelf te creëren en te ontwerpen zat er al vroeg in. “Vroeger keek ik het liefst in elk raam even naar binnen om een beetje sfeer te proeven en na de Havo wist ik zeker dat ik deze kant op wilde.” Ze volgde vanaf 2015 de opleiding tot interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, waarbij haar eindexamenontwerp zelfs werd beloond met de Interieur Vakprijs. “Een tropische aankleding voor een horecagelegenheid, waarbij ik alles tot de kleinste details heb uitgewerkt, tot aan de vlinders op de muur”, lacht ze. “Ik ben sowieso erg van de details en werk graag nauwkeurig. Dat verdienen mijn klanten.”

Na haar studie heeft ze een aanvullende opleiding tot Allround Stylist gevolgd aan de Akademie Vogue in Amsterdam. Inmiddels bezit Irene al meerdere certificaten voor interieurstylist, mediastyling interieur, horecastyling en mediastyling mode.


 

Altijd maatwerk

Haar website vermeldt drie pakketten: ‘Refresh my Home’ (een overzicht van vervangende meubelen en een lijst met accessoires voor niet al te ingrijpende veranderingen), een basis interieuradvies (met een nieuwe indeling aan de hand van een stijl concept, inclusief plattegrond en extra opties) en een compleet interieuradvies (met plattegrond, stijl concept, kleuren- en materialenplan, meubeladvies en lichtplan, inclusief 2D-indeling en 3D-ontwerp). Maar daarbinnen is ook veel mogelijk. “Want elke vraag is anders en dus ook elk advies”, aldus Irene. “Het blijft altijd maatwerk. De gezamenlijke zoektocht en het aanvullen van de wensen van de klant, dat zijn de leukste aspecten van dit werk.” Wie meer wil weten, kan altijd een offerte aanvragen.


Mirror Interieurontwerp, Spijkenisse
T 06 43 54 38 99
hello@mirrorinterieurontwerp.nl / www.mirrorinterieurontwerp.nl